Chokoladebudding og appelsinsirup
60+ min

Chokoladebudding og appelsinsirup

Klassisk chokoladebudding der er god hvis du har travlt, da den med fordel kan tilberedes dagen i forvejen.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladebudding og appelsinsirup

Klassisk chokoladebudding der er god hvis du har travlt, da den med fordel kan tilberedes dagen i forvejen.

Antal portioner

Appelsinsirup

  • 4 appelsiner
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)

Pynt

  • ½ spsk kakao
  • ½ spsk flormelis

Fremgangsmåde:

Rør æg, sukker, kakao og vaniljekorn godt sammen og tilsæt kakaomælk. Fordel blandingen i ovnfaste skåle (a ca. 1½ dl). Bag buddingerne midt i ovnen.

Appelsinsirup

Skær skal og hinder af 2 appelsiner - følg frugtens form. Skær (over en gryde) langs appelsinbådenes hinder så bådene løsnes, uden at hinderne følger med - kom appelsinfileterne i en lille skål. Pres saften af de sidste 2 appelsiner og hæld det i gryden sammen med sukkeret. Bring blandingen i kog og kog den ved kraftig varme og uden låg til der er ca. ¾ dl sirup tilbage. Hæld siruppen over appelsinfileterne og lad appelsinsiruppen køle af.

Ved serveringen

Kom kakao og flormelis i en sigte og sigt det over buddingerne. Stil de små skåle med chokoladebudding på tallerkener og fordel lidt appelsinsirup ved siden af. Server resten af siruppen til.

Bagetid

Ca. 1 time og 15 min. ved 125°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,9 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 23 %
Print