Chokoladecupcakes med vaniljecreme
60+ min

Chokoladecupcakes med vaniljecreme

De lækre cupcakes kendt fra reklamen fra Butterlane konditoriet i New York. Her går smag og udseende op i en højere enhed!
Bedømmelse (42 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladecupcakes med vaniljecreme

De lækre cupcakes kendt fra reklamen fra Butterlane konditoriet i New York. Her går smag og udseende op i en højere enhed!

Opskriften gælder for 20 personer

  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk bagepulver
  • ¼ tsk groft salt

Vaniljecreme

  • 3 æggehvider
  • 225 g sukker (ca. 2½ dl)
  • 1 tsk citronsyre
  • 125 g koldt smør i små tern
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 1 vaniljestang

Pynt

  • finthakket mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • knust frysetørret hindbær

Fremgangsmåde:

Kom hvedemel, natron, bagepulver og salt i en skål og bland det godt sammen.

Pisk sukker og smør ved højeste hastighed til det er hvidt og luftigt ca. 4 min. Tilsæt chokoladen og pisk ved mellem hastighed i ca. 2 min. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg. Tilsæt det syrnede produkt og vanilje og pisk i yderligere ca. 2 min. Tilsæt melblandingen af 3 gange, først mel, så vand og til sidst resten af melet. Pisk ved svag hastighed i ca. 2 min. - til det er godt blandet sammen.

Fyld dejen i muffinsformene - ca. 2/3 fyldte. Bag dem midt i ovnen - vend evt. pladen efter halvdelen af tiden. Lad de små cupcakes køle helt af på en rist.

Vaniljecreme

Sæt en skål i vandbad - uden at den rører vandet. Pisk heri æggehvider og sukker sammen - til sukkeret er smeltet og temperaturen er ca. 70° - 5-8 min. Kom blandingen i en røreskål og pisk det i ca. 10 min. - eller til det bliver stift. Tilsæt citronsyre, vaniljeekstrakt og vaniljekorn og pisk i yderligere ca. 1 min. Skru ned og pisk ved mellem hastighed og tilsæt imens smør lidt af gangen. Pisk godt indimellem. Stil smørcremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Kom vaniljecremen i en sprøjtepose med stjernetylle.

Server de afkølede cupcakes med vaniljesmørcreme på toppen. Pynt med chokolade og hindbær.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tip

Frysetørrede hindbær kan købes i specialbutikker eller bestilles på nettet. Alternativt kan du bruge friske hindbær.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 21420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,1 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 44 %
Print