Chokoladeforme
30 min

Chokoladeforme

Intens chokoladesmag. Et hit for chokoladeelskere!
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladeforme

Intens chokoladesmag. Et hit for chokoladeelskere!

Antal portioner
  • 75 g smør
  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 2 æg
  • 1 dl sukker
  • 1 spsk appelsinlikør eller cognac

Servering

  • 2 passionfrugter

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde. Bryd chokoladen i små stykker og lad den smelte i smørret. Pisk æg og sukker til æggesnaps. Pisk æggesnapsen i chokoladeblandingen og smag til med likør eller cognac. Fordel massen i 4 ovnfaste, smurte og meldryssede portionsforme. Bages midt i ovnen. Massen skal være lidt løs i midten. Lad "chokoladeformene" køle af. Del passionsfrugterne og server til.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7140 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 54 %
  • Alkohol: 1 %
Print