Chokoladeislagkage

En super flot islagkage med 3 slags chokolade serveret med jordbærcoulis. Skøn isdessert de fleste vil elske!
Fryseegnet
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladeislagkage

En super flot islagkage med 3 slags chokolade serveret med jordbærcoulis. Skøn isdessert de fleste vil elske!

12 stykker pr. islagkage

Opskriften gælder for 1 stk

Makronbunde - 3 stk.

  • 200 g meget finthakkede, smuttede mandler
  • 200 g flormelis (ca. 8 dl)
  • 4 æggehvider

Mørk chokoladeis

Lys chokoladeis

Hvid chokoladeis

Jordbærcoulis

  • 500 g friske eller optøede, frosne jordbær
  • 50 g flormelis (ca. 2 dl)
  • 250 g friske jordbær

Fremgangsmåde:

Makronbunde

Bland mandler og flormelis. Pisk hviderne til et stift skum og vend mandelblandingen i. Tegn (efter indersiden af en springform ca. 22 cm i diameter) en cirkel på et stykke bagepapir. Læg papiret på en bageplade med en ekstra bageplade under. Fordel ca. 3 dl dej i cirklen og bag bunden midt i ovnen. Tag bunden ud af ovnen og læg bagepapir og bund på et vådt viskestykke i ca. 3 min. Træk derefter bagepapiret af og lad makronbunden køle af på en bagerist. Gentag med de 2 sidste bunde.

Kom et stykke bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter) og læg en makronbund i. Lav en krave af bagepapir der går ca. 6 cm op over formens kant.

Mørk chokoladeis

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Pisk fløden til et let skum. Pisk forsigtigt chokolade, æggeblommer og flormelis sammen med flødeskummet. Fordel den mørke chokoladeblanding på den første bund. Læg den næste bund på og tryk den forsigtigt fast i chokoladeblandingen.

Lys chokoladeis

Tilbered isblandingen på samme måde som den mørke. Læg den sidste bund på.

Hvid chokoladeis

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Pisk fløden til et let skum. Pisk forsigtigt chokolade, citronskal, -saft, æggeblommer og flormelis sammen med flødeskummet. Fordel den hvide chokoladeblanding på den øverste bund.

Frys kagen tildækket i mindst 8 timer. Tag islagkagen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 2½ time før serveringen.

Jordbærcoulis

Blend jordbær og flormelis, til det har en glat konsistens. Smag til

Ved serveringen

Løft kagen ud af springformen og fjern bagepapiret. Anret den på et fad og pynt med jordbær (evt. skåret ud i vifter). Server jordbærcoulis til, evt. i en lille kande.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 61160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,3 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 60 %
Print