Chokoladeislagkage med salt karamelsauce

Chokoladeislagkage med salt karamelsauce

60+ min
Dejlig islagkage med lækker blød karamel, der er nem at lave. Islagkagen kan laves i god tid.
https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladeislagkage-med-salt-karamelsauce/

Sådan gør du

Bagetid:

20-25 min. ved 175°- traditionel ovn. Kagen skal være lidt underbagt.

Chokoladekage
  • Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Pisk smør og sukker godt sammen. Del æggene i blommer og hvider og vend æggeblommer og smeltet chokolade i smørblandingen. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver og vend det i blandingen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Smør en springform (ca. 22 cm i diameter). Hæld dejen i formen og bag chokoladebunden midt i ovnen. Lad ringen blive på springformen, mens bunden køler af i mindst ½ time.
Chokoladeis
  • Smelt chokolade i en skål over vandbad. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Pisk den smeltede chokolade i under kraftig piskning. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i æggeblandingen. Hæld isblandingen over chokoladebunden og dæk med alufolie. Frys islagkagen i ca. 5 timer - eller til isen er frossen.
Salt karamelsauce
  • Hæld fløde, sirup og flormelis i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog det ved jævn varme og under omrøring i 10-15 min. - til der er ca. 1½ dl tilbage. Tilsæt smør og salt og rør saucen glat. Tag den af varmen og lade den køle af til den er lillefingervarm.
  • Hæld karamelsaucen over islagkagen og pynt med hasselnøddekerner og chokoladespåner.

Lav chokoladespåner ved at skrabe den glatte bagside af en hel plade chokolade med en kniv. Brug en stor skarp kniv med glat skær.

Energiindhold for hele retten:

30322 kJ / 7247 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1618 kJ / 387 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 3,8 % 3,7 g
Kulhydrat: 36,5 % 34,8 g
Fedt: 59,7 % 26,1 g
Mere inspiration

Endnu en lækker og flot islagkage - prøv den!

Daim islagkage
60+ min
Daim islagkage
(41)

Ingredienser

Chokoladekage
100 g Mørk chokolade
75 g Blødt smør
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
3 Æg
2 spsk Hvedemel
2 spsk Kartoffelmel
½ tsk Bagepulver
10 g Smør
Chokoladeis
200 g Mørk chokolade
6 Æggeblommer (ca. 6 spsk)
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
6 dl Piskefløde
Salt karamelsauce
1½ dl Piskefløde
½ dl Mørk sirup
75 g Flormelis (ca. 1½ dl)
25 g Smør
¾ tsk Flagesalt
Pynt
Hele, ristede hasselnøddekerner
Chokoladespåner