Chokoladeispinde med nøddekrymmel
60+ min

Chokoladeispinde med nøddekrymmel

Hurtige og nemme ispinde, der indbyder hele familien til at deltage i den kreative dekorering.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladeispinde med nøddekrymmel

Hurtige og nemme ispinde, der indbyder hele familien til at deltage i den kreative dekorering.

Ca. 16 stk

Antal portioner
  • 150 g mørk chokolade (ca. 55% kakao) - smeltet
  • 75 g finthakkede hasselnøddekerner

Fremgangsmåde:

Pisk æggeblommer og sukker til en luftig "æggesnaps". Bring kakaomælken i kog i en tykbundet gryde og under omrøring. Tag gryden af varmen. Hæld ca. 4 dl af den varme kakaomælk over i "æggesnapsen" under omrøring. Hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Varm blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 30 sek. eller til den den begynder at tykne. Cremen må ikke koge. Lad isblandingen køle let af og fyld den i isforme. Frys blandingen til is i mindst 8 timer. Ispindene vil efterfølgende have delt sig selv i en mørk og en lys chokolade del.

Dekorer ispindene med smeltet mørk chokolade og hasselnødder. Dyp dem halvt i chokolade og drys med nødder eller træk tynde chokoladestriber på isene. Find din helt egen dekoration.

Tips

Ispindene fungere også rigtig godt uden pynt, hvis det skal gå lidt hurtigt. Prøv også at skifte Matilde premium ud med Matilde mini jorbærdrik og lav dine egne jordbæris.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,5 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 41 %
Print