Chokolademousse med gløgg og ristede pekannødder

En både nem og hurtig mousse med dejlig julesmag. En god måde at få anvendt en rest glögg på. På andre årstider kan glöggen undlades.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokolademousse med gløgg og ristede pekannødder

En både nem og hurtig mousse med dejlig julesmag. En god måde at få anvendt en rest glögg på. På andre årstider kan glöggen undlades.

Opskriften gælder for 10 personer

Chokolademousse

Ristede pekannødder

  • 50 g pekannøddekerner
  • 2 spsk flormelis
  • 1 tsk smør
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt ingefær

Fremgangsmåde:

Chokolademousse

Bring gløgg og 1 dl af fløden i kog og kog det i ca. 2 min. Tag gryden af varmen. Bræk chokoladen i stykker og lad den smelte i den varme fløde. Hæld chokoladefløden i en skål og stil den tildækket på køl ca. 1 time til den er helt kold.

Ristede pekannødder

Rist pekannødderne ved jævn varme i en tør pande i 2-3 min. Tilsæt flormelis og lad det smelte i ca. 1 min til det bliver gyldent. Tilsæt smør og krydderier og rør til smørret er smeltet. Hæld nødderne over på et stykke bagepapir og hak dem groft, når de er blevet kolde.

Pisk resten af fløden til et let skum. Bland den med den kolde chokoladefløde og pisk yderligere til chokolademoussen er jævn. Fordel den i portionsglas og pynt med nødderne.

Tips

Chokolademoussen kan laves dagen før og opbevares tildækket på køl til servering.

Pekannødder kan erstattes af valnødder.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,1 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 18 %
  • Fedt: 76 %
  • Alkohol: 3 %
Print