Chokolademousse med piskefløde
Bedømmelse (53)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Chokolademousse med piskefløde

Denne lækre chokolademousse med piskefløde er den perfekte dessert, hvis man elsker chokolade.

Antal portioner
  • 200 g mørk chokolade (ca. 50% kakao)
  • 1 dl kold, stærk kaffe
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 12 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 25 g mandler
  • 10 g smør

Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål i vandbad. Tag skålen op, og pisk kaffe og æggeblommer i chokoladen. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i chokolademassen, når denne er kold. Hæld moussen i portionsglas og stil dem koldt, 4-6 timer.

Skold og smut mandlerne, snit dem i tynde strimler. Rist dem gyldne i smør på panden. Pynt ved serveringen med mandlerne.

Tip

I stedet for mørk chokolade kan du bruge hvid chokolade. Vær opmærksom på at piske kaffe og æggeblommer i den smeltede hvide chokolade – til en jævn blanding. Server evt. lidt friske bær til den hvide chokolademousse.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 13700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,3 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 77 %
  • Alkohol: 0 %