Chokolademuffins
Bedømmelse (18)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Chokolademuffins

Lækre muffins med chokoladestykker. En favorit til både hverdag og fest.

Antal portioner

2 muffins pr. person

  • 150 g blødt smør
  • 150 g sukker (ca. 1 34 dl)
  • 2 æg
  • 125 g hvedemel (ca. 2 14 dl)
  • 12 tsk stødt kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • 12 dl mælk
  • 100 g grofthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt mellem hvert. Bland mel, kanel og bagepulver sammen og vend det (evt. drysset gennem en sigte) i æggeblandingen skiftevis med mælk - vend chokoladen i til sidst.

Fordel dejen i 12 smurte og meldryssede muffinsforme. Stil dem på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen. Lad de bagte chokolademuffins køle lidt af i formene - på en bagerist.

Tip

Drys de afkølede muffins med flormelis.

Bagetid

Ca. 16 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 12560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,8 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 57 %
  • Alkohol: 0 %