Chokoladenøddepålæg
30 min

Chokoladenøddepålæg

Lækkert smørrepålæg på ristet brød til brunchen eller som en eftermiddagssnack i madpakken.
Fryseegnet
Bedømmelse (22 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladenøddepålæg

Lækkert smørrepålæg på ristet brød til brunchen eller som en eftermiddagssnack i madpakken.

Opskriften gælder for 12 personer

  • 75 g hasselnøddekerner

Pynt

  • finthakkede hasselnøddekerner

Fremgangsmåde:

Læg nødderne på en plade med bagepapir og rist dem midt i ovnen. Tag nødderne ud og lad dem køle lidt af. Læg hasselnødderne i et viskestykke og gnub dem til skallerne falder af.

Knæk chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål i vandbad. Kom de afskallede nødder i en foodprocessor sammen med dadlerne og hak det i ca. ½ min. Tilsæt flormelis, smeltet chokolade, smør og piskefløde. Hak i yderligere ca. 1½ min. til pålægget er glat. Smag til. Chokolade-nøddepålægget skal være en anelse flydende, da det bliver mere fast når det er koldt. Kom chokolade-nøddepålægget i en skål og stil det tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Server fx med ristet brød.

Tip

Chokolade-nøddepålægget kan holde sig i køleskabet i ca. 1 uge. Opbevar det i et tætsluttende glas.

Ristning

Ca. 15 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,8 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 71 %
Print