Chokoladerisalamande med tropisk frugtsalat
60+ min

Chokoladerisalamande med tropisk frugtsalat

Til alle chokoladeelskere kommer nu denne chokoladerisalamande med tropisk frugtsalat, som giver den et frisk og syrligt pift.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladerisalamande med tropisk frugtsalat

Til alle chokoladeelskere kommer nu denne chokoladerisalamande med tropisk frugtsalat, som giver den et frisk og syrligt pift.

Antal portioner

Risengrød - dagen før

  • ½ fed vaniljestang
  • 1½ dl vand
  • 125 g grødris
  • ½ liter sødmælk
  • 2 spsk rørsukker
  • et lille nip groft salt

Chokoladefløde - dagen før

  • 100 g grofthakkede smuttede mandler

Tropisk frugtsalat

  • 3 dl tropejuice
  • 1 dl rørsukker
  • 1 papaja i tern
  • 1 mangofrugt i tern

Pynt

  • fintrevet mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Fremgangsmåde:

Risengrød - dagen før

Skrab kornene ud af vaniljestangen. Bring vand, ris, vaniljekorn og -stangi kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og bring grøden i kog ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned til svag varme, rør i gryden i ca. 1 min og læg låg. Kog i ca. 40 min - rør af og til. Kom sukker og salt i grøden og stil den tildækket i køleskabet til den er kold - gerne til næste dag.

Chokoladefløde - dagen før

Varm fløden op til kogepunktet i en lille tykbundet gryde - fløden må ikke koge. Tag gryden af varmen, tilsæt chokolade og rør til det er opløst. Kom chokoladefløden i en skål og stil den tildækket i køleskabet til den er helt kold eller til næste dag. Rist mandlerne i en bradepande midt i ovnen. Lad mandlerne køle helt af og vend dem i den kolde risengrød. Pisk chokoladefløden til en let creme og vend den forsigtigt i risengrøden. Smag til.

Tropisk frugtsalat

Kom imens juice og sukker i en gryde. Kog det ved kraftig varme og uden låg i ca. 10 min eller til der er ca. 2 dl tilbage. Afkøl lagen og vend papaja og mango i.

Ved serveringen

Anret chokoladerisalamanden i små skåle og kom frugtsalaten henover. Pynt med fintrevet mørk chokolade.

Ristning

Ca. 10 min. ved 175°.

Tips

Chokoladerisalamanden kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 46 %
Print

Vin match

Grenache, mourvedre, tinta barroca, tinta cao m. fl. Douro, Portugal

Rød dessertvin fx. en banyuls eller en tawny port Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til chokolade