Chokoladeskåle med portvinsmarinerede jordbær

Fantastisk jordbær-chokolade dessert som er god til gæster eller andre særlige lejligheder.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladeskåle med portvinsmarinerede jordbær

Fantastisk jordbær-chokolade dessert som er god til gæster eller andre særlige lejligheder.

Antal portioner

Portvinsmarinerede jordbær

  • 250 g friske jordbær
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk mørk portvin, fx ruby

Jordbærfromage

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Fremgangsmåde:

Portvinsmarinerede jordbær

Del de rensede jordbær i kvarte og vend dem sammen med sukker og portvin. Lad jordbærrene marinere i ca. 1 time - vend i bærrene et par gange.

Jordbærfromage

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Bland marmelade og piskefløde sammen i en skål og pisk fløden stiv. Træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med marinaden fra jordbærrene. Kom den afkølede husblas i jordbærflødeskummet under omrøring. Stil jordbærfromagen i køleskabet til den begynder at stivne og kan danne mønster i overfladen.

Stil chokoladeskålene på et fad og fordel de marinerede jordbær i skålene. Læg 2-3 spsk jordbærfromage i hver chokoladeskål og stil dem tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Ved serveringen

Tag chokoladeskålene ud af kølekabet ca. 15 min. før serveringen og pynt med citronmelisseblade.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,7 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 55 %
  • Alkohol: 2 %
Print