Chokoladetærte med nøddeflødeskum

En drøm af en chokoladekage. Kagen er fugtig og massiv, og den smager allerbedst 1-3 dage efter den er bagt.
Fryseegnet
Bedømmelse (66 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladetærte med nøddeflødeskum

En drøm af en chokoladekage. Kagen er fugtig og massiv, og den smager allerbedst 1-3 dage efter den er bagt.

Antal portioner
  • 150 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 100 g blødt smør
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 4 æg
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 spsk kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 10 g smør
  • 3 spsk rasp

Fremgangsmåde:

Smelt chokoladen i en skål i vandbad. Pisk smør og sukker godt sammen. Del æggene i blommer og hvider og vend æggeblommer og smeltet chokolade i smørblandingen. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver og vend det (drysset gennem en sigte) i blandingen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.

Smør en springform (ca. 22 cm i diameter) med smør og fordel raspen på bund og side. Hæld dejen i formen og bag chokoladebunden midt i ovnen. Lad bunden køle af.

Pisk fløden til et let skum, bland med kaffe og fordel det på chokoladebunden. Drys chokoladetærten med chokolade og nødder.

Tips

Chokoladetærten bliver kun bedre af at blive bagt dagen før den skal spises. Som variation kan du udelade nødderne på toppen og kaffe i flødeskummet og drysse med kandiserede violer i stedet .

Bagetid

Ca. 45 min. ved 175°.

Tips

Chokoladetærten kan fryses uden pynt.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 20363 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,5 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 62 %
Print