Chokoladetærte
60+ min

Chokoladetærte

Chokoladetærten er en lækker og intens chokoladedessert der helt sikkert vil imponere gæsterne. Den sprøde tærtebund er fyldt med en dejlig blød chokoladeganache og et pift af flagesalt på toppen.
Fryseegnet
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladetærte

Chokoladetærten er en lækker og intens chokoladedessert der helt sikkert vil imponere gæsterne. Den sprøde tærtebund er fyldt med en dejlig blød chokoladeganache og et pift af flagesalt på toppen.

16 personer

Antal portioner
  • 125 g smør
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 3 spsk flormelis
  • 3 spsk kakao
  • ⅛ tsk fint salt
  • 2 æggeblommer

Chokoladeganache

Pynt

  • flagesalt

Fremgangsmåde:

Kom smør, mel, flormelis, kakao og salt i en foodprocessor og hak det i ca. 20 sek. - indtil blandingen er smuldret. Tilsæt æggeblommer og saml dejen hurtigt. Tryk dejen ud i en tærteform med løs bund (ca. 22 cm i diameter), og tryk den godt op ad kanterne. Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Prik bunden med en gaffel og bag tærtebunden midt i ovnen. Lad den køle af på en bagerist.

Chokoladeganache

Hak chokoladen groft og kom den i en skål. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Kom vaniljestang, -korn, piskefløde og sirup i en gryde og bring det i kog ved jævn varme og under omrøring. Hæld den varme flødeblanding over chokoladen og rør indtil chokoladen er smeltet og blandingen er ensartet. Hæld chokoladeganachen i tærtebunden og stil den på køl i mindst 4 timer. Drys tærten med flagesalt og server.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200° - varmluft

Tips

Server chokoladetærten til dessert med vaniljeis og friske bær.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 22040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,5 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 53 %
Print