Chokoladetoppe med cornflakes

Lav en stor portion og opbevar dem i fryseren - så er der lækkerier, når man trænger!
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladetoppe med cornflakes

Lav en stor portion og opbevar dem i fryseren - så er der lækkerier, når man trænger!

2 stk. pr. person

Opskriften gælder for 12 personer

  • 25 g smør
  • 50 g grofthakkede hasselnøddekerner
  • 50 g smuttede, grofthakkede mandler
  • 200 g mælkechokolade
  • 50 g rosiner (ca. ¾ dl)
  • 25 g letknuste cornflakes (ca. 1½ dl)

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits nødder og mandler i ca. 2 min. Bræk chokoladen i mindre stykker og kom dem i panden. Lad chokoladen smelte ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tag panden af varmen og vend rosiner og cornflakes i. Sæt, med 2 små skeer, 25 chokoladetoppe på en bakke eller en bageplade med bagepapir. Stil chokoladetoppene tildækket i køleskabet i mindst 1 time eller til de er kolde og faste.

Tips

Chokoladetoppene kan opbevares tildækket i køleskabet i ca. 3 døgn. Og de kan fryses.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,1 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 54 %
Print