Chokoladetrøffeltærte

Hakkede biscotti og ristede mandler giver denne chokoladetrøffeltærte en ekstra dimension.
Bedømmelse (19 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladetrøffeltærte

Hakkede biscotti og ristede mandler giver denne chokoladetrøffeltærte en ekstra dimension.

12 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 1 dl mandler
  • havsalt, fx læsø sydesalt

Fremgangsmåde:

Kom mandlerne i en tør pande og rist dem ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned og rist dem i ca. 3 min. - eller til de begynder at få lidt farve. Lad dem køle let af og hak dem meget groft.

Kom fløde og smør i en tykbundet gryde og bring det i kog. Tag gryden af varmen. Hak chokoladen groft og smelt den i flødeblandingen. Hak kagerne og kom dem i gryden sammen med kvark - vend det godt sammen. Kom bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter) - vend evt. bunden, så er kagen nemmere at få ud. Fordel flødeblandingen heri og drys med mandler. Lad chokoladetrøffeltærten stå tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.

Ved serveringen

Tag tærten ud og drys med salt. Skær den i mindre stykker - brug en skarp kniv. Kagen skal serveres helt kold.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,9 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 57 %
Print

Vin match

Grenache, mourvedre, tinta barroca, tinta cao m. fl. Douro, Portugal

Rød dessertvin fx. en banyuls eller en tawny port Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til chokolade