Chokoladetrøfler med citrusstrimler

De små chokoladetrøfler er en sand lækkerbid til en kop kaffe.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladetrøfler med citrusstrimler

De små chokoladetrøfler er en sand lækkerbid til en kop kaffe.

20 stk. pr. portion

Opskriften gælder for 3 portioner

Chokoladetrøfler

Citrusstrimler

  • skallen af limefrugter i tynde strimler
  • skallen af citroner i tynde strimler
  • skallen af appelsiner i tynde strimler
  • 2 dl vand
  • 170 g sukker (ca. 2 dl)

Chokoladetrøfler, fortsat

  • 2 spsk kakao

Pynt

  • flormelis

Tilbehør

  • let afkølet appelsinlikør

Fremgangsmåde:

Chokoladetrøfler

Kom fløden i en tykbundet gryde. Bring fløden i kog under omrøring. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den i fløden sammen med smør og sukker. Kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Hæld chokolademassen i et fad (ca. 3 x 16 x 25 cm) og stil det tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Citrusstrimler

Kom citrusstrimlerne i kogende vand tilsat sukker. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Lad strimlerne dryppe af i en sigte og stil dem tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Chokoladetrøfler, fortsat

Skær chokolademassen igennem 9 gange på den lange led og 5 gange på den korte, så der bliver 60 firkanter. Form med to teskeer hver firkant til en "kugle" og tril den i kakao.

Server chokoladetrøflerne på portionstallerkener. Anret 3-4 chokoladetrøfler på hver tallerken, drys med flormelis og pynt med citrusstrimler. Hertil et glas let afkølet orangelikør. De små chokoladetrøfler er også en sand lækkerbid til en kop kaffe.

Chokoladetrøflerne kan opbevares tildækket i køleskabet 2-3 døgn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10200 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 74 %
Print