Ciabatta
60+ min

Ciabatta

Dejlig italiensk ciabattabrød. Prøv også at lave dem med forskelligt fyld.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ciabatta

Dejlig italiensk ciabattabrød. Prøv også at lave dem med forskelligt fyld.

Antal portioner

Dag 1, surdej

  • 15 g gær
  • 1 dl vand
  • 1 dl rugmel eller grahamsmel

Dag 2, ciabattadej

  • 1 spsk olivenolie eller rapsolie
  • 1½ tsk groft salt
  • 4 dl vand
  • surdej fra dag 1
  • 35 g gær
  • 650 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Dag 1, surdej

Rør gæren ud i vandet og bland melet i. Dæk skålen til og lad den stå fremme ved stuetemperatur i ca. 1 døgn.

Dag 2, ciabattabrød

Kom olie, salt, vand, surdej og gær i en skål. Tilsæt det meste af melet - gem lidt til drys. Ælt dejen kraftigt igennem - helst i en køkkenmaskine i ca. 6 min. eller 10 min. i hånden. Dejen skal være ganske løs. Kom dejen ud på et meldrysset bord. Del den i 2 og flad ud med hænderne til 2 aflange brød på ca. 10 x 30 cm. Lad disse brød hæve tildækket i ca. 1 time. Del hvert brød i 8 stykker (hver del er ca. 4 cm bred). Læg de 16 hævede brød på plader med bagepapir. Drys evt. lidt mel på brødene og lad dem hæve i yderligere ca. 1 time - stadig tildækket. Bag en plade ad gangen midt i ovnen - til brødene har fået farve og føles lette. Lad brødene køle af på en rist.

Tip

Tilsæt evt. 1 dl (ca. 70 g) grofthakkede oliven eller marinerede soltørrede tomater, inden brødene bages.

Bagetid

15-20 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,5 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 80 %
  • Fedt: 9 %
Print