Citron- og marengstærte
1 timer

Citron- og marengstærte

Fantastisk god marengs med syrlig smag af citron i cremen.
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Citron- og marengstærte

Fantastisk god marengs med syrlig smag af citron i cremen.

14 stykker pr. kage

Antal portioner

Marengs

  • 5 æggehvider
  • 200 g sukker (ca. 2½ dl)

Bund

  • 100 g blødt smør
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 5 æggeblommer
  • 4 spsk mælk
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 50 g mandelsplitter

Fyld

Fremgangsmåde:

Marengs

Pisk æggehviderne og halvdelen af sukkeret til et fast skum. Pisk resten af sukkeret i.

Bund

Pisk smør og sukker luftigt. Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Rør mælken i. Bland mel og bagepulver og vend det i æggeblandingen.

Bred dejen ud i en bradepande (ca. 30 x 40 cm) beklædt med bagepapir. Smør marengs på toppen. Strø mandelsplitterne over og bag kagen nederst i ovnen. Lad kagen køle af på en bagerist. Skær kagen igennem på midten.

Fyld

Pisk fløden til et let flødeskum. Rør lemon curd blød med lidt af flødeskummet. Vend det forsigtigt i resten af flødeskummet. Læg de to stykker kage sammen om citronflødeskummet og server straks.

Tip

Du kan evt. lave dit eget citronsmør - se link.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 150°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,7 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 65 %
Print