Citroncrumble med frugt

En dejlig lille portionsanrettet dessert med en skøn kombination af det søde, det syrlige, det knasende og bløde!
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Citroncrumble med frugt

En dejlig lille portionsanrettet dessert med en skøn kombination af det søde, det syrlige, det knasende og bløde!

Antal portioner

Crumble

  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 75 g smør
  • 50 g sukker (ca. ½ dl)

Citroncreme

  • 300 g mangofrugt i mindre stykker

Pynt

  • citronskal (usprøjtet) i strimler

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Crumble

Kom mel, smør og sukker i en skål og smuldr det hurtigt mellem fingrene - til det ligner revet ost.

Citroncreme

Pisk citronsaft og majsstivelse sammen i en skål (helst en metalskål). Tilsæt æg, sukker og fløde og stil skålen i et vandbad og pisk indtil cremen tykner ca. 5 min. Tag gryden af varmen og pisk smørret i - en tern ad gangen - pisk godt mellem hver. Fordel cremen i 4 små ovnfaste forme (a ca. 2½ dl). Kom frugten heri og drys dejen på. Bag de små citroncrumble, på en plade med bagepapir, midt i ovnen.

Lad dem køle let af og server dem lune med iskold flødeskum til.

Tips

I stedet for mango kan du bruge, fersken, ananas eller pære.

Prøv fx også at tilføje 50 g kokosmel i crumbledejen og skifte citron ud med lime - det giver en eksotisk smag.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,4 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 57 %
Print