Citronfromage med ymer

Citronfromage med ymer

60+ min
Denne citronfromage med ymer, er den perfekte dessert til dig som elsker en syrlig og cremet smagsoplevelse.
https://www.arla.dk/opskrifter/citronfromage-med-ymer/

Sådan gør du

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Pisk hele æg og sukker luftigt med en håndmixer.
  • Tilsæt ymer, citron- og appelsinskal.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i lidt af citrussaften.
  • Afkøl husblassen med resten af appelsin- og citronsaften og bland den i ymerblandingen under omrøring.
  • Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i fromagen.
  • Hæld fromagen i portionsglas, når den er næsten stiv. Stil den koldt.
  • Pynt med flødeskum ved serveringen.
Energiindhold for hele retten:

7173 kJ / 1714 kcal

Næringsindhold pr. 100g

825 kJ / 197 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0 g
Protein: 11,5 % 5,6 g
Kulhydrat: 29,7 % 14,4 g
Fedt: 58,8 % 13,1 g
Mere inspiration

Her er den klassiske citronfromage - så nem og lækker.

Citronfromage
60+ min
Citronfromage
(678)
Relateret video
Sådan bruger du husblas

Ingredienser

6 blade Husblas
3 Æg
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
2½ dl Ymer
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
½ dl Friskpresset appelsinsaft
½ dl Friskpresset citronsaft
¼ liter Piskefløde (heraf lidt til pynt)