Citronfromage

Citronfromage

60+ min
Fryseegnet
Citronfromage er en elsket klassiker på dessertbordet. Der er heller ikke meget, der slår den friske smag og luftige konsistens, som citronfromage har. Desuden er citronfromage både nem og hurtig og den kan ovenikøbet tilberedes i god tid. Ja, du kan endda fryse citronfromage - så kan det da ikke være nemmere.
https://www.arla.dk/opskrifter/citronfromage/

Sådan gør du

Citronfromage
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den ved svag varme.
  • Bland husblassen med citronskal og -saft og rør den i æggesnapsen.
  • Pisk fløden til flødeskum (gem lidt til pynt) og vend det forsigtigt i den letstivnede æggeblanding. Fordel citronfromagen i portionsglas eller -skåle og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 2 timer.
Kandiserede citronstrimler
  • Skær imens tykke strimler skal af citronen med fx en tyndskræller - undgå at få den hvide hinde med - eller skær den af efterfølgende. Skær skallerne i tynde strimler med en skarp kniv.
  • Bring sukker og vand i kog i en lille tykbundet gryde og kog det 1-2 min. - til det tykner. Tilsæt citronstrimlerne og lad dem koge i ca. 1 min. ved jævn varme. Tag citronstrimlerne op med en hulske og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Læg citronstrimlerne adskilt på en plade med bagepapir. Tør strimlerne midt i ovnen.
Ved serveringen
  • Pynt citronfromagen med flødeskum, kandiserede citronstrimler og pistacienødder.
Tørretid
  • Ca. ½ time ved 100° - traditionel ovn.

Hvis du laver citronfromagen dagen før, skal du kun bruge 3 blade husblas.

Energiindhold for hele retten:

7897 kJ / 1887 kcal

Næringsindhold pr. 100g

904 kJ / 216 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 6,7 % 3,6 g
Kulhydrat: 43,4 % 23,1 g
Fedt: 49,9 % 12,2 g
Mere inspiration

Lyst til endnu en klassisk dessert?

Relateret video
Sådan bruger du husblas

Ingredienser

Citronfromage
4 blade Husblas
3 Æg (ca. 1½ dl)
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ dl Friskpresset citronsaft
¼ liter Piskefløde
Kandiserede citronstrimler
1 Stor citron (usprøjtet)
85 g Sukker (ca. 1 dl)
1 dl Vand
Pynt
Finthakkede grønne usaltede pistacienødder