Citrusgravad laks med græsk salat

Inspiration fra sydens sol - perfekt til en sommerdag.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Citrusgravad laks med græsk salat

Inspiration fra sydens sol - perfekt til en sommerdag.

Antal portioner
  • 500 g laksefilet uden skind (sushi kvalitet)
  • 100 g havsalt
  • 4 spsk sukker
  • 1 citron i tynde skiver
  • 1 appelsin i tynde skiver
  • 3 dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 dl friskpresset citronsaft

Græsk salat

  • 100 g renset blandet salat i meget tynde skiver
  • 100 g Karolines Køkken® Salatost i blok - skåret i stave
  • 1 agurk i tern eller grove stykker (ca. 400 g)
  • 2 tomater i både (ca. 150 g)
  • 1 rød peberfrugt i grove tern (ca. 125 g)
  • 1 rødløg i meget tynde skiver (ca. 75 g)
  • 20 grønne oliven med sten
  • 1½ dl plukket dild

Tilbehør

  • 240 g groft brød
  • både af citroner

Fremgangsmåde:

Læg laksefileten i et glas- eller porcelænsfad. Dyrs med salt og sukker og fordel herpå citrusfrugterne. Hæld appelsin- og citronsaft over fisken. Læg et stykke bagepapir på og stil noget tungt ovenpå. Lad fisken ligge i pres tildækket i køleskabet i mindst 12 timer - gerne i 24 timer.

Græsk salat

Vend salat, ost, agurk og de øvrige ingredienser sammen. Skær den citrusgravad laks i pæne stykker og fordel dem i salaten. Server med groft brød og citronbåde.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 41 %
Print