Citruscreme
30 min

Citruscreme

Prøv denne hurtige og lækre opskrift på citruscreme. Serveres med sprøde butterdejskager og honningmelon. En dessert gæsterne vil elske!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Citruscreme

Prøv denne hurtige og lækre opskrift på citruscreme. Serveres med sprøde butterdejskager og honningmelon. En dessert gæsterne vil elske!

Antal portioner
  • 1 plade optøet, frossen butterdej
  • 1 sammenpisket æggeblomme
  • 2 tsk flormelis
  • 1 moden honningmelon

Citruscreme

  • ½ dl friskpresset limesaft
  • ¾ dl friskpresset friskpresset appelsinsaft
  • 5 spsk akaciehonning
  • ½ vaniljestang - kornene herfra
  • 2 dl Cheasy® fraiche 5%
  • ½ liter appelsinsorbet

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Fremgangsmåde:

Skær butterdejspladen ud i 8 lige store firkanter og prik dem med en gaffel. Pensl med æggeblomme og drys med sukker. Bag de små kager midt i ovnen.

Halver melonen og fjern kernerne. Skær melonen i store både, skræl dem og del bådene i mindre stykker.

Citruscreme

Bring saft, honning og vaniljekorn i kog i en lille tykbundet gryde. Kog det ved jævn varme i ca. 1 min. Tag gryden af varmen og vend det syrnede produkt i. Smag til med honning.

Ved serveringen

Fordel melon og den lune citruscreme i små skåle. Form 4 kugler af sorbeten og læg dem i skålene. Server straks sammen med de sprøde kager.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,8 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 41 %
Print