Coq au vin

Smeltende mør unghane med den lækreste kraftige rødvinssauce.
Bedømmelse (72 vurderinger)

Min bedømmelse:

Coq au vin

Smeltende mør unghane med den lækreste kraftige rødvinssauce.

Antal portioner
  • 1 unghane eller en stor fritgående kylling (ca. 2 ¼ kg)
  • 125 g bacon i tern
  • 25 g smør
  • 20 pillede perleløg
  • 250 g rensede champignoner
  • 2 spsk hvedemel
  • ½ liter rødvin, fx cabernet savignon
  • 3 dl hønsebouillon
  • 2 små hvidløgsfed i halve
  • ½ dl friske timianblade
  • 1 dl bredbladet persille
  • 2 laurbærblade
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g koldt smør i tern
  • 2 dl grofthakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)

Fremgangsmåde:

Rens unghanen og skær den i 8 - 10 stykker. Skær det yderste af kyllingelårene fri for skind og sener.

Kom baconternene i en stegegryde, steg dem i ca. 2 min. under omrøring og tag dem op. Tilsæt smørret i stegegryden og brun perleløg og champignon i ca. 2 min. Tag det op og brun unghanestykkerne af 2 omgange ca. 3 min. på alle sider. Kom alle kyllingestykkerne i gryden og drys med hvedemel - vend godt rundt. Tilsæt herefter bacon, perleløg, champignon, vin, bouillon og krydderier. Lad coq au vinen koge ved svag varme og under låg i ca. 35 min. - til unghanen er mør uden at falde fra hinanden.

Ved serveringen

Tag kød og grøntsager op på et varmt fad. Kog skyen ind ved kraftig varme og uden låg i ca. 5 min. eller til der er ca. 7 dl tilbage. Tag gryden af varmen og monter saucen med koldt smør. Smag til og hæld saucen på kød og grøntsager. Drys med persille og server straks sammen med ris.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 18480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,1 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 36 %
Print