Couscoussalat med chutney
45 min

Couscoussalat med chutney

Couscous er superhurtigt at lave. Denne salat er med bl.a. dadler, soltørret tomater og mandler.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Couscoussalat med chutney

Couscous er superhurtigt at lave. Denne salat er med bl.a. dadler, soltørret tomater og mandler.

Antal portioner
  • 3 dl kyllingebouillon
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 175 g couscousgryn - fuldkorn (ca. 2½ dl)
  • 10 forårsløg i tynde ringe
  • 3 grofthakkede dadler
  • 3 grofthakkede bløde soltørrede tomater
  • 1 spsk mangochutney
  • ½ spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 3 spsk olivenolie

Tilbehør

  • ½ liter skyllet frillicesalat
  • 2 tomater i både
  • 50 g ristede mandelsplitter
  • ½ dl hakket bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Bring bouillon og spidskommen i kog. Tag gryden af varmen og tilsæt couscous og forårsløg. Læg låg på og lad grynene trække i ca. 5 min. - rør af og til med en gaffel. Lad gryn og grøntsager køle af. Tilsæt dadler, soltørrede tomat, chutney, citronskal og -saft og olivenolie. Vend godt rundt og smag til.

Fordel salat på et fad eller på portionstallerkener og læg couscoussalaten herpå. Pynt med tomatbåde, mandler og persille.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,4 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 37 %
Print