Couscoussalat med dadel og clementin

Dadler, clementiner, salt hvid ost og tomater. Skønne råvare fra regionen hele vejen rundt om Middelhavet.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Couscoussalat med dadel og clementin

Dadler, clementiner, salt hvid ost og tomater. Skønne råvare fra regionen hele vejen rundt om Middelhavet.

Antal portioner
  • 200 g forkogte couscousgryn, fx fuldkorn (ca. 2½ dl)
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 liter kogende vand
  • ½ knoldselleri i små stave
  • 2 spsk friske timianblade
  • 100 g dadler i strimler
  • 2 clementiner i kvarte tykke skiver
  • 1 spsk olivenolie
  • friskkværnet peber
  • 100 g Karolines Køkken® klassisk Salatost i tern

Tomatsauce

  • 1 spsk olivenolie
  • 75 g grofthakkede, smuttede mandler
  • 4 finthakkede zittauerløg
  • 2 dåser hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 4 spsk friskpresset clementinsaft
  • 1 tsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • kviste af frisk timian

Tilbehør

  • 100 g ristede, flækkede pitabrød

Fremgangsmåde:

Kom couscousgryn og salt i en skål og hæld ca. 2½ dl af det kogende vand over. Lad grynene stå i ca. 10 min. - rør med en gaffel et par gange, mens de trækker. Hæld resten af det kogende vand over selleritern og timian og lad det stå i ca. 2 min. Hæld vandet fra selleri og timian og vend det sammen med dadler, clementinsskiver, olie, peber og couscousgryn. Stil blandingen tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min. Mos osten let og vend den sammen med salaten.

Tomatsauce

Lad imens olien blive varm i en pande. Rist mandlerne ved kraftig varme i ca. 2 min. Tilsæt løg og steg i yderligere ca. 1 min. Vend tomater, clementinsaft, sukker, salt og peber i og lad saucen koge ved jævn varme i ca. 10 min. - rør af og til. Smag til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,3 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 30 %
Print