Couscoussalat med melon og kardemomme
45 min

Couscoussalat med melon og kardemomme

Couscoussalat, kardemommesauce og spyd med 2 slags kød - det dufter og smager af mellemøsten!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Couscoussalat med melon og kardemomme

Couscoussalat, kardemommesauce og spyd med 2 slags kød - det dufter og smager af mellemøsten!

Antal portioner

Kold kardemommesauce

Couscoussalat

  • 250 g forkogte couscousgryn (ca. 3 dl)
  • 1¾ tsk groft salt
  • 1 liter kogende vand
  • 200 g romanescokål eller blomkål i buketter
  • 3 røde snackpebere i tern
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • friskkværnet peber
  • 300 g skrællet galiameloner halve i både
  • 2 lammefileter
  • 1 skinkemignon
  • 8 bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde:

Kardemommesauce

Knus kardemommefrøene - evt. i en morter. Vend fraiche, kardemomme, sukker og salt sammen. Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Couscoussalat

Kom imens couscousgryn og salt i en skål og hæld ca. 3 dl af det kogende vand over. Lad grynene stå i ca. 10 min. - rør med en gaffel et par gange, mens de trækker. Hæld resten af det kogende vand over romanescobuketterne og lad dem stå i ca. 2 min. Hæld vandet fra kålen. Vend romanesco, peberfrugt, limeskal, -saft og peber sammen med couscousgrynene og stil det tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min. Anret salaten i et fad sammen med melonbådene.

Skær de 2 slags kød i tern (ca. 2 x 2 cm) og træk dem på de 8 spyd - kødet må ikke sidde for tæt. Drys med salt og peber. Lad olien blive varm i en pande. Steg spyddene ved jævn varme på alle sider (ca. 5 min. i alt).

Tip

Kardemommesaucen kan laves med ½ tsk stødt kardemomme.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,1 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 29 %
Print