Couscoussalat med ost og appelsin
1 timer

Couscoussalat med ost og appelsin

Det er supernemt og hurtigt at lave couscous. Grynene skal blot overhældes med kogende vand og trække lidt.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Couscoussalat med ost og appelsin

Det er supernemt og hurtigt at lave couscous. Grynene skal blot overhældes med kogende vand og trække lidt.

Antal portioner
  • 8 kyllingeunderlår
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Couscoussalat

  • 2 appelsiner
  • 100 g forkogte couscousgryn (ca. 1¼ dl)
  • ¾ liter fintsnittet hvidkål
  • 300 g optøede, frosne ekstrafine ærter
  • 1 tsk groft salt
  • 1½ dl kogende vand

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Tør kyllingelårene godt og læg dem i en lille bradepande. Drys med salt og peber. Steg kyllingelårene midt i ovnen.

Couscoussalat

Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder så bådene løsnes, uden at hinderne følger med - gem saften (ca. ¾ dl). Kom i nævnte rækkefølge couscousgryn, hvidkål, ærter og salt i en skål. Overhæld blandingen med det kogende vand og lad den trække på køkkenbordet ca. 5 min. - uden omrøring. Tilsæt appelsinsaft og vend rundt i blandingen. Lad den trække i yderligere ca. 5 min.

Ved serveringen

Anret salaten på tallerkener og fordel herpå appelsinfileter og ost. Drys med peber. Anret kyllingelårene på salaten og server.

Tip

Grill kyllingelårene i 4-5 min., hvis de ikke er blevet gyldne.

Stegetid

Ca. 45 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 50,7 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 22 %
Print