Cremet høstsuppe
30 min

Cremet høstsuppe

Dejlig suppe med masser af rodfrugter og krydderurter serveret med bacondrys.
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Cremet høstsuppe

Dejlig suppe med masser af rodfrugter og krydderurter serveret med bacondrys.

Antal portioner
  • 1 kg rodfrugter, fx kartofler, knoldselleri, gulerod og pastinak
  • 1 zittauerløg i mindre stykker
  • 1 liter vand
  • 2 hønsebouillon-terninger
  • 2 dl Cheasy® fraiche 5%
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 dl hakkede krydderurter, fx timian, rosmarin og purløg
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 150 g bacon i små tern
  • 2 små finthakkede hvidløgsfed

Pynt

  • hakkede friske krydderurter

Tilbehør

  • 300 g grovbrød

Fremgangsmåde:

Skræl kartofler og rodfrugter og skær dem i mindre stykker. Kom grøntsager og løg i en blender eller foodprocessor og blend det i ca. 10 sek. Bring vand og bouillon i kog og tilsæt halvdelen af de blendede grøntsager. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. Kom suppen tilbage i blenderen og blend den ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til suppen er jævn. Fyld kun blenderglasset halvt op.

Rør fraiche sammen med mel til en jævning. Kom suppen tilbage i gryden sammen med resten af grøntsagerne, jævning og krydderurter. Bring suppen i kog og kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt salt og peber og smag til.

Kom imens bacon og hvidløg i en kold pande. Skru op til kraftig varme og lad baconen stege i ca. 4 min. - rør af og til. Skru ned til jævn varme og lad baconen stege i ca. 8 min., eller til det er sprødt og gyldent - lad baconen dryppe af på fedtsugende papir.

Server straks den cremede suppe med bacondrys på toppen og brød til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,9 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 19 %
Print