Cremet risotto med svampe og foie gras

Superlækker risotto lavet med bl.a. persilleolie. Server retten som en del af flere tapas.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Cremet risotto med svampe og foie gras

Superlækker risotto lavet med bl.a. persilleolie. Server retten som en del af flere tapas.

Tapasret

Antal portioner

Persilleolie

  • 1 dl finthakket frisk kruspersille
  • 1 dl solsikkeolie

Risotto

  • 50 g smør
  • 100 g hakkede champignoner
  • 100 g hakkede svampe, fx portobellosvampe
  • 2 finthakkede zittauerløg
  • 1¾ dl ris, fx risottoris
  • 1 dl tør hvidvin, fx riesling
  • 1 dl vermouth, fx hvid martini
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 100 g frisk foie gras

Fremgangsmåde:

Persilleolie

Kom persille og olie i en lille hurtighakker og hak det i ca. 1 min. Lad blandingen trække tildækket på køkkenbordet i ca. ½ time og si det.

Risotto

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg champignon og svampe ved kraftig varme i ca. 4 min. eller til de er gyldne. Tag dem op. Lad resten af smørret smelte i sauterpanden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. ½ min. Tilsæt ris og svits i yderligere ca. ½ min. Hæld vin og bouillon ved og kog risene ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til risene er møre. Vend de stegte champignon, svampe, salt og peber i risottoen og smag til.

Lad en pande blive godt varm og skær foie grassen ud i 8 stykker og drys med salt og peber og steg dem ca. 30 sek. på hver side. Tag dem af panden og læg dem et øjeblik på fedtsugende papir.

Ved serveringen

Anret risottoen på tallerkener. Læg et stykke stegt foie gras på toppen og dryp med persilleolie. Server straks.

Tips

Drys foie grasstykkerne med med salt og peber og lad dem stå tildækket i køleskabet indtil stegning.

I stedet for foie gras kan du bruge ande- eller kyllingelever.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 68 %
Print