Cremet safransauce med appelsin
45 min

Cremet safransauce med appelsin

Cremet safransauce med appelsin passer perfekt til fiske- eller kyllingeretter. Opskriften er simpel og lige til at gå til!
Fryseegnet
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Cremet safransauce med appelsin

Cremet safransauce med appelsin passer perfekt til fiske- eller kyllingeretter. Opskriften er simpel og lige til at gå til!

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 3 gulerødder i små tern
  • ¼ tsk safrantråde
  • 1 dl vand
  • 1 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38%

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits gulerødderne i ca. 1 min. Knus safrantrådene let og tilsæt dem sammen med vand, appelsinskal, appelsinsaft, salt og peber. Kom cremefraiche i og kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag safransaucen til.

Saucen er cremet og fyldig. Den smager dejlig til dampet fisk - se link, fx søtunge, pighvar eller rødtunge. Hertil kartofler eller brød og dampede grønne asparges.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,1 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 8 %
  • Fedt: 90 %
Print

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

Fadlagret hvidvin på chardonnay-druen Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vine til appelsin