Cremet wok med tigerrejer og mango

Den farvestrålende wokret bliver cremet og lækker af fløden og får en dejlig smag af ingefær, chili og mango.
Bedømmelse (224 vurderinger)

Min bedømmelse:

Cremet wok med tigerrejer og mango

Den farvestrålende wokret bliver cremet og lækker af fløden og får en dejlig smag af ingefær, chili og mango.

Antal portioner
  • 320 g perlespelt (ca. 4 dl)
  • 4 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 2 spsk rapsolie
  • 300 g pillede rå tigerrejer
  • 3 rødløg i tynde både (ca. 200 g)
  • 300 g frosne grønne bønner
  • 1 mangofrugt i tern (ca. 200 g)
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1½ tsk groft salt
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%

Tilbehør

  • 1 limefrugt i halve både

Fremgangsmåde:

Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Lad imens en wok blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Kom halvdelen af olien i og steg rejerne i ca. 1 min. Tag dem op. Tilsæt resten af olien og svits løg og bønner i ca. 1 min. Kom rejerne tilbage i wokken sammen med mango, chili, ingefær og salt. Tilsæt fløden og varm retten godt igennem, under omrøring, og smag til.

Kom speltkerner og wokret i skåle og pynt med limebåde. Server straks.

Tips

I stedet for perlespelt smager det godt med ris eller nudler. I stedet for frosne bønner kan du bruge friske bønner - overhæld dem med kogende vand og lad dem trække 3-4 min. inden brug. Styr selv styrken på chilien ved at enten bibeholde kerner og vægge for høj styrke eller undlade dem for en mere mild styrke.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,3 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 22 %
Print