Crépes suzette

Sprøde pandekager stegt på pande i lækker sauce. Server med flødeskum på toppen.
Fryseegnet
Bedømmelse (29 vurderinger)

Min bedømmelse:

Crépes suzette

Sprøde pandekager stegt på pande i lækker sauce. Server med flødeskum på toppen.

Antal portioner

Pandekager - 16 stk.

Sauce

  • 100 g smør
  • 80 g flormelis (ca. 1½ dl)
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 1¼ dl friskpresset appelsinsaft
  • 50 g hakkede, smuttede mandler

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Pandekager

Alle ingredienser røres sammen og af dejen bages 16 pandekager på en lille, tør pande. Pandekagerne foldes sammen 2 gange.

Sauce

Smørret smeltes i en serveringspande. Sukker og frugtsaft tilsættes og det hele koges godt ind til en tyk sauce. De foldede pandekager varmes heri, og drysses til sidst med hakkede mandler. Serveres med flødeskum til.

Tips

Bag evt. pandekagerne på forhånd. Mælk eller fløde i pandekagedejen, gør pandekagerne bløde og smidige, og er altså godt at bruge, hvis pandekagerne skal rulles sammen. Vand eller øl i dejen gør pandekager sprøde og knasende.

Tips

Pandekager og sauce kan fryses hver for sig.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 18290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 17 %
  • Fedt: 78 %
Print