Croissanter - månehorn
60+ min

Croissanter - månehorn

Croissanter - månehorn, er en fransk inspireret og smager himmelsk. Opskriften er simpel og lige til. Prøv den evt. til morgenmaden.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Croissanter - månehorn

Croissanter - månehorn, er en fransk inspireret og smager himmelsk. Opskriften er simpel og lige til. Prøv den evt. til morgenmaden.

12 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 2 dl mælk
  • ¾ dl kærnemælk
  • 12½ g gær
  • 1 tsk sukker
  • ¾ tsk groft salt
  • 400 g hvedemel
  • 3 plader optøet frossen butterdej

Pensling

  • sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.

Læg de 3 plader butterdej oven på hinanden og rul dem ud til en firkantet plade (ca. 40 x 40 cm). Skær hjørnerne af, så pladen bliver rund (ca. 40 cm i diameter). Rul gærdejen ud til en rund plade af samme størrelse og læg den oven på butterdejen. Del den dobbelte dejplade i 12 lagkagesnit. Rul lagkagesnittene fra den brede ende, så butterdejen vender udad. Stil "croissanterne", på spidsen, på plader med bagepapir. Lad "croissanterne" efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med æg og bag "croissanterne" midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,7 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 30 %
Print