Dadelsalat til ost

Fuldender en osteanretning med sit søde og syrlige twist.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Dadelsalat til ost

Fuldender en osteanretning med sit søde og syrlige twist.

Antal portioner

Balsamicodressing

  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • ½ dl mørk balsamicoeddike
  • friskkværnet peber

Salat

  • 2 zittauerløg i ½ ringe
  • ½ tsk groft salt
  • ½ liter kogende vand
  • 4 appelsiner
  • 400 g friske dadler i kvarte
  • 1 hakket rød chilipeber (ca. 1 spsk)

Tilbehør

  • 150 g ristet italienske flutes

Fremgangsmåde:

Balsamicodressing

Bring sukker, eddike og peber i kog i en lille gryde. Lad blandingen koge i ca. ½ min. og lad den køle af.

Salat

Kom løg og salt i en skål og hæld vandet over. Lad løgene trække i ca. 10 min. Hæld vandet fra i en sigte og brus løgene over med koldt vand. Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder, så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med - gem saften. Læg appelsinfileterne lagvis med de afdryppede løg, dadler og hakket chilipeber på et serveringsfad. Dryp lidt af appelsinsaften over og lad salaten stå tildækket på køkkenbordet i ca. ½ time.

Ved serveringen

Skær osten ud i grove stykker og anret dem på et fad. Dryp lidt balsamicodressing over salaten og server resten ved siden af sammen med ristet flute.

Tip

En lidt for tyk balsamicodressing kan gøres tyndere med et par dråber vand.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,7 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 29 %
Print