Dessertost med havregrynskiks
30 min

Dessertost med havregrynskiks

Smuk ostedessert med hjemmebagte kiks, hyldeblomstcreme og friske bær.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Dessertost med havregrynskiks

Smuk ostedessert med hjemmebagte kiks, hyldeblomstcreme og friske bær.

Opskriften gælder for 12 personer

1 portion havregrynskiks - se link

Hyldeblomstcreme

  • 300 g Høng® Råhvid 39%
  • 2 spsk mælk
  • 6 spsk tørrede morgenfrueblade
  • 750 g jordbær

Indkluderet i opskriften

Fremgangsmåde:

Læg dej til havregrynskiks.

Hyldeblomstcreme

Hæld A38 til afdrypning i en sigte beklædt med et kaffefilter eller et rent viskestykke i ca. 30 min. Rør A 38 med BUKO Flødeost, hyldeblomstsaft og sukker.

Bag havregrynskiks.

Dessertost med havregrynskiks

Pensl osten med mælk og vend den omhyggeligt i blomsterbladene, så den er helt dækket. Server osten sammen med havregrynskiks, hyldeblomstcreme og skyllede, nippede jordbær.

Tips

I stedet for tørrede morgenfrueblade kan man bruge friske krydderurteblade, f.eks. basilikum, friske vinblade eller en groftblendet nøddeblanding af fx 2 spsk hasselnødder, 1 spsk græskarkerner , ½ tsk hel koriander og ½ tsk rosa peberkorn samt lidt salt.

I stedet for hyldeblomstsaft kan cremen smages til med vaniljesirup, appelsinblomst- eller rosenvand eller Grappa. Appelsinblomstvand og rosenvand giver en meget eksotisk smag og kan købes meget billigt hos alle indvandrerkøbmænd.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 24800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,7 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 58 %
Print

Vin match

Pinot noir, chadonnay, pinot meunier Champagne, Frankrig

Sødlig mousserende vin, gerne champagne demi-sec eller crémant de bourgogne demi sec Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ost