Desserttykmælk med rabarber
60+ min

Desserttykmælk med rabarber

Lækker desserttykmælk - der gør sig godt som en dessert eller på brunchbordet
Fryseegnet
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Desserttykmælk med rabarber

Lækker desserttykmælk - der gør sig godt som en dessert eller på brunchbordet

Antal portioner

Desserttykmælk

Rabarbersauce

  • ½ kg vinrabarber i 2 cm skrå stykker
  • ½ dl vand
  • 125 g sukker
  • ½ vaniljestang - kornene herfra
  • 1½ tsk kartoffelmel
  • ½ dl vand

Pynt

  • friske pebermynteblade

Fremgangsmåde:

Desserttykmælk

Sæt 3 kaffefiltre i en sigte over en skål. Fordel tykmælken i kaffefiltrene og lad den stå til afdrypning i køleskabet i ca. 3 timer. Kom den afdryppede tykmælk i en skål og vend cremefraiche og sukker i. Smag til.

Rabarbersauce

Bring imens rabarber, vand og sukker i kog i en tykbundet gryde. Kog blandingen ved svag varme og under låg ca. 2 min. eller til rabarberne er møre. Hæld de kogte rabarber til afdrypning i en sigte over en skål. Mål saften og tilsæt vand, til der er 3 dl i alt (gem de kogte rabarber til en rabarbertrifli, se tip). Hæld saften tilbage i gryden og tilsæt vaniljekorn. Bring saften i kog og smag den til.

Rør kartoffelmel og vand sammen i en skål. Tag gryden af varmen og tilsæt jævningen under omrøring (herefter må saucen ikke koge). Lad rabarbersaucen køle af.

Ved serveringen

Fordel desserttykmælken i portionsskåle og server rabarbersaucen i en kande ved siden af.

Tip

De afdryppede rabarber kan anvendes til en rabarbertrifli. Vend 3 spsk sukker og korn af ½ stang vanilje i rabarberne. Knus 100 g makroner og læg dem i 4 portionsglas. Fordel herpå 4 spsk sød portvin, fx tawny. Læg derefter rabarber og flødeskum, pisket af ¼ liter piskefløde, i glassene. Pynt med knuste makroner.

Tips

Rabarbersaucen kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,8 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 35 %
Print

Vin match

Chenin blanc Loire, Frankrig

Hvid dessertvin fx en coteaux du layon fra Loire Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til rabarber