Drømmekage fra Brovst

Drømmekage fra Brovst

45 min
Fryseegnet
En blød og luftig klassiker med lækkert fyld på toppen. Den er nem, så tag børnene med i køkkenet.

Sådan gør du

Bagetid:

20-25 min. ved 200° - traditionel ovn. Tjek om kage er færdig, den må dog gerne være en anelse underbagt, når den tages ud af ovnen.

Bagetid med fyld:

5-10 min. ved 225° - traditionel ovn, er den er gylden.

  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
  • Varm imens mælk og smør (lillefingervarmt).
  • Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen. Vend det forsigtigt, drysset gennem en sigte, i dejen skiftevis med mælkeblandingen.
  • Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir (ca. 5 x 22 x 30 cm) og bag kagen midt i ovnen.
  • Kom smør, kokosmel, farin og mælk i en tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring.
  • Tag kagen ud (den skal være næsten færdigbagt) og skru op for ovnen. Fordel fyldet på kagen og bag den færdig, stadig midt i ovnen.

Man kan piske æg og sukker lyst og luftigt over vandbad - pas på at det ikke bliver for varmt - så koagulerer æggene.

Lad kagen tø på køkkenbordet.

Energiindhold for hele retten:

22829 kJ / 5456 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1475 kJ / 352 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 4,9 % 4,2 g
Kulhydrat: 54,8 % 47,5 g
Fedt: 40,3 % 16,1 g

Ingredienser

4 Æg
300 g Sukker (ca. 3½ dl)
2 dl Mælk
50 g Smør
250 g Hvedemel (ca. 4¼ dl)
3 tsk Bagepulver
1 tsk Vaniljesukker
Topping
100 g Smør
150 g Kokosmel (ca. 4¼ dl)
225 g Brun farin (ca. 3¾ dl)
½ dl Mælk
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk