Durumboller med banan og ingefær

Dejlig bolle med sej krumme. Den friske ingefær kan varieres med krydderier, fx stødt ingefær eller kanel.
Bedømmelse (18 vurderinger)

Min bedømmelse:

Durumboller med banan og ingefær

Dejlig bolle med sej krumme. Den friske ingefær kan varieres med krydderier, fx stødt ingefær eller kanel.

14 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 2 dl Arla A38® naturel 1,5%
  • 2 dl vand - lillefingervarmt
  • 20 g gær
  • ½ spsk groft salt
  • 2 modne bananer
  • 1½ spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 spsk honning
  • 200 g durummel (ca. 3½ dl)
  • 500 g hvedemel

Pensling

  • vand

Fremgangsmåde:

Rør 1 dl yoghurt med vand og udrør gæren heri. Tilsæt salt. Mos bananerne fint og rør dem sammen med ingefær, honning og resten af yoghurten. Rør det i gærblandingen. Tilsæt durummel og rør godt. Tilsæt hvedemel - til dejen slipper skålen. Ælt dejen igennem, men sørg for, at den stadig er let og klistret. Dæk den til og lad den efterhæve køligt i ca. 3 timer - ikke i køleskabet. Klip dejen i stykker uden at ælte den, og fordel de 14 bløde klumper dej på en plade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i 1 time. Pensl dem med vand og drys med durummel. Bag bollerne midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,3 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 84 %
  • Fedt: 5 %
Print