Edderkop-tærte

Fantastisk nøddetærte - sprød og lækker.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Edderkop-tærte

Fantastisk nøddetærte - sprød og lækker.

Opskriften gælder for 10 personer

Dej

  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 3 spsk flormelis
  • 125 g smør
  • 1 æg

Fyld

Glasur

  • flormelis
  • mælk eller vand

Pynt

  • lakrids eller vingummier

Fremgangsmåde:

Dej

Bland mel sammen med flormelis - gerne i en foodprocessor og tilsæt det kolde smør i små stykker. Kør dejen til en grynet masse og saml den hurtigt med ægget. Stil dejen koldt mindst ½ time. Rul dejen ud og læg den i en tærteform (ca. 22 cm i diameter). Prik bunden med en gaffel og stil den i fryseren ca. 20 min. Forbag tærtebunden midt i ovnen.

Fyld

Bland alle ingredienser i en gryde og kog det igennem et par minutter. Fordel det i tærtebunden og bag tærten færdig, stadig midt i ovnen, til den bobler over det hele. Lad tærten afkøle på en rist.

Glasur

Rør en glasur af flormelis og kogende mælk eller vand og fyld det i en lille frysepose. Klip en lille snip af og sprøjt et edderkoppemønster på tærten. Lav en lille (eller stor) edderkop af en rund lakrids eller vingummi, med ben af lakridssnor og sæt den i spindet. Eller brug en lille plastikedderkop (fra legetøjsbutik el. lign.).

Tips

Opskriften kan også bruges til små tærter. Idéen med edderkoppespind kan også bruges på andre kager eller tærter.

Bagetid for bund

Ca. 20 min. ved 200°.

Bagetid for tærte

Ca. 20 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 24370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,4 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 59 %
Print