Emmerbrød på grill
60+ min

Emmerbrød på grill

Der er ikke noget som friskbagt brød. Og så oveni købet sprødt og lunt lige fra grillen.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Emmerbrød på grill

Der er ikke noget som friskbagt brød. Og så oveni købet sprødt og lunt lige fra grillen.

Antal portioner

Fremgangsmåde:

Kom yoghurt og vand i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt salt og de 2 slags mel (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til 4 runde, flade brød (a ca. 21 cm i diameter). Læg brødene direkte på risten på en varm udendørs grill. Grill dem på begge sider til de er gyldne og sprøde. Spis brødene mens de er varme.

Tips

Brødene kan bages under ovnens grill. Pensl 4 stykker alufolie med olie og læg brødene på hver sit stykke folie. Grill brødene ca. 4 min. på den ene side. Vend dem og grill i yderligere ca. 2 min. til brødene er gyldne og sprøde. Dejen kan også bruges til snobrød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 3780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,3 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 19 %
Print