En nem osteanretning
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

En nem osteanretning

En nem osteanretning, med ostestænger er lige til at gå til. Glæd dig til at sætte tænderne i de fyldte peberfrugter, og nyd den blide og cremet smag.

Antal portioner
  • 2 røde eller grønne peberfrugter
  • 100 g blødt smør
  • 100 g revet mellemlagret ost 25%, fx Klovborg® klokke
  • 50 g flødeost pikant 23%, fx Buko®
  • 100 g blå- og hvidskimmelost, fx Castello® Saga® classic
  • 50 g flødeost med rom og nødder 28%, fx Castello®
  • 100 g hvidskimmelost 29%, fx Castello® Brie økologisk
  • 50 g blåskimmelost 36%, fx Castello® Danablu Guld fx Danablu

Ostestænger

  • 125 g koldt smør
  • 125 g hvedemel
  • 125 g revet mellemlagret ost 25%, fx Klovborg® klokke
  • 14 tsk edelsüsspaprika

Hertil

  • 200 g knækbrød

Fyldte peberfrugter

Skær stilkenden af peberfrugterne og fjern frøstol og kerner. Rør smør og ost sammen. Fyld massen i peberfrugterne, der skal fyldes helt ud, der må ikke være lufthuller. Læg frugterne i køleskabet, til ostemassen er helt stiv.

Ostestænger

Smuldr smørret i melet. Tilsæt ost og paprika, og ælt dejen let sammen. Læg den i køleskab mindst ½ time. Rul dejen ud til en plade (ca. ½ cm tyk) på et meldrysset bord. Skær dejen ud i stænger med en kagespore, ca. 1 x 10 cm. Læg dem på plader med bagepapir og bag øverst i ovnen til de er gyldne. Server ostestængerne lune.

Anret ostene på et fad. Skær de fyldte peberfrugter i tynde skiver med en skarp kniv. Server dem som en del af osteanretningen sammen med ostestængerne.

Tips

Osteblandingen til de fyldte peberfrugter er også velegnet som fyld i sandwiches: Rør lidt karse i osteblandingen eller drys det hen over ostemassen. Læg sandwichene sammen. Ostestængerne kan også serveres som tilbehør til suppe.

Bagetid for ostestænger

6-8 min. ved 200°.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 13220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,4 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 67 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: