Enebærgryde med saltet aubergine, aspargeskartofler, dild og rødløg

Enebær, snaps og løg giver karakter til yoghurten og kartoflerne, som serveres til de marinerede sild.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Enebærgryde med saltet aubergine, aspargeskartofler, dild og rødløg

Enebær, snaps og løg giver karakter til yoghurten og kartoflerne, som serveres til de marinerede sild.

Antal portioner
  • 12 aspargeskartofler
  • ¾ liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 aubergine
  • ½ spsk groft salt
  • 25 g finthakket rødløg
  • 2 spsk snaps, fx brøndum

Hertil

  • 300 g marinerede sild - gerne med enebær

Fremgangsmåde:

Kog aspargeskartoflerne til de er møre i vand tilsat salt. Pil og halver dem på langs. Kom kartoflerne tilbage i gryden og lad dem dampe af et kort øjeblik ved kraftig varme.

Skær auberginen i max. ½ cm tykke skiver og drys med salt. Lad dem stå i ca. ½ time.

Bland rødløg og snaps i en lille skål og lad det stå indtil serveringen.

Dup aubergineskiverne tørre med fx køkkenrulle. Lad smørret smelte ved kraftig varme i en sauterpande, men uden at det bruner. Tilsæt de knuste enebær og steg aubergineskiverne i ca. 2 min. ved jævn varme - til de får lidt farve. Tilsæt chalotteløg og kartofler og steg videre i ca. 1 min. Bland yoghurt og dild sammen i en stor skål og vend kartoffelblanding og salt heri. Drys med snapsmarinerede rødløg og server straks med marinerede sild til.

Tip

Du kan servere stegt sild eller makrel i stedet for de marinerede sild.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,3 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 41 %
  • Alkohol: 3 %
Print