Farsbrød og lun æblesalat
1 timer

Farsbrød og lun æblesalat

Lækkert farsbrød bagt med æbler - der giver syre og fugtighed til farsbrødet.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Farsbrød og lun æblesalat

Lækkert farsbrød bagt med æbler - der giver syre og fugtighed til farsbrødet.

Antal portioner
  • 500 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 1½ tsk groft salt
  • 2 groftrevne uskrællede æbler, fx elstar
  • 1 æg
  • 1¼ dl mælk
  • friskkværnet peber
  • 3 spsk rasp
  • 50 g hasselnøddekerner
  • 1 stegepose (str. stor)

Sauce

Lun æblesalat

  • 6 blade af kinakål
  • 2 tsk rapsolie
  • 2 uskrællede æbler i halve både, fx elstar
  • 100 g svesker i grove stykker
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 1 kg kartofler - kogte og pillede

Fremgangsmåde:

Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Tilsæt æble, æg, mælk og peber. Rør det godt sammen og vend rasp og hasselnødder i. Klip et stykke bagepapir (ca. 15 x 25 cm) og form farsen til et farsbrød på papiret. Træk farsbrød og bagepapir ind i stegeposen, luk den og klip et hul i toppen. Læg farsbrødet på en plade med bagepapir og bag det midt i ovnen.

Sauce

Bring mælkesaucen i kog i en lille tykbundet gryde under omrøring. Klip et hul i hjørnet af stegeposen og hæld skyen gennem en sigte i saucen. Bring atter saucen i kog, stadig under omrøring. Tilsæt salt og smag til.

Lun æblesalat

Skær de hvide midteribber af kinakålen. Skær dem og den grønne del af bladene i strimler - hold grønt og hvidt adskilt. Lad imens fedtstoffet smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits æbler, midterribber og svesker i ca. ½ min. Tilsæt den grønne del af kålen sammen med salt og vend hurtigt rundt. Smag til og server straks.

Tip

I stedet for hasselnødder kan man bruge saltede pistacienødder.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,3 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 28 %
Print