Farsret med ovnbagte kartofler

Farsret med ovnbagte kartofler giver en lækker og velsmagende ret. Det hakkede svine- og kalvekød kombineret med krydderier og moste kartofler gør resultatet fantastisk.
Fryseegnet
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Farsret med ovnbagte kartofler

Farsret med ovnbagte kartofler giver en lækker og velsmagende ret. Det hakkede svine- og kalvekød kombineret med krydderier og moste kartofler gør resultatet fantastisk.

Antal portioner

Farsret

  • 2 kogte, kolde kartofler
  • 300 g hakket svine- og kalvekød
  • 1 tsk groft salt
  • 1 æg
  • 1½ dl mælk
  • 1 revet zittauerløg
  • ½ tsk tørret timian
  • 2 spsk hakket frisk kruspersille
  • 2 tsk dijonsennep
  • friskkværnet peber

Ovnbagte kartofler

  • 750 g kartofler
  • 10 g smeltet smør
  • 1 tsk groft salt

Pynt

  • kviste af kruspersille

Tilbehør karsedressing - se link

  • 250 g fintsnittet hvidkål
  • 350 g æble i tern

Indkluderet i opskriften

Fremgangsmåde:

Farsret

Mos kartoflerne, og rør en fars af kartofler, kød og øvrige ingredienser. Fordel farsen i et smurt ovnfast fad (ca. 15 x 25 cm).

Ovnbagte kartofler

Skrub kartoflerne godt, og halver dem. Læg dem i et smurt ovnfast fad med den flade side op. Pensl med smør og drys med salt. Bag farsretten og kartoflerne samtidig - midt i ovnen.

Bagetid for farsret og kartofler

Ca. 45 min. ved 200°.

Tips

Farsretten kan fryses ubagt.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 31 %
Print