Fastelavnsboller med kanel

Prøv denne simple opskrift af til fastalavn, og glæd dig til at sætte tænderne i disse fastelavnsboller med kanel.
Fryseegnet
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fastelavnsboller med kanel

Prøv denne simple opskrift af til fastalavn, og glæd dig til at sætte tænderne i disse fastelavnsboller med kanel.

16 stk. pr. portion

Antal portioner

Dej

  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 125 g blødt smør
  • 1 æg
  • 4 spsk sukker
  • 375 g hvedemel (ca. 6¼ dl)

Fyld

  • 100 g blødt smør
  • 100 sukker
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Glasur

  • 1 spsk vand
  • 100 g flormelis
  • ¼ tsk stødt kanel

Pynt

  • citronskal (usprøjtet) i tynde strimler

Fremgangsmåde:

Dej

Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Fyld

Rør smør og sukker sammen med kanel og citronskal.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 40 x 40 cm). Skær dejpladen igennem 3 gange på hver led så der bliver 16 firkanter (ca. 10 x 10 cm). Fordel smørblandingen på firkanterne. Saml dejen om fyldet til små "pakker". Klem sammenføjningerne godt sammen så fyldet ikke kan løbe ud. Form "pakkerne" til boller og stil dem med sammenføjningerne nedad på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 min. Bag bollerne midt i ovnen og lad dem køle af.

Glasur

Rør vand, flormelis og kanel sammen og fordel glasuren på bollerne. Pynt med citronskal.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225°.

Tips

Lad fastelavnsbollerne tø i køleskabet og bag dem i ca. 10 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 17620 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,3 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 42 %
Print