Fedtfattig lasagne
60+ min

Fedtfattig lasagne

Hjemmelavet lasagne med masser af grønt i kødsaucen.
Bedømmelse (21 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fedtfattig lasagne

Hjemmelavet lasagne med masser af grønt i kødsaucen.

Antal portioner

Kødsauce

  • 1 stort zittauerløg
  • 3 gulerødder
  • 2 stilke bladselleri
  • 400 g hakket oksekød (ca. 12% fedt)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 70 g koncentreret tomatpuré
  • 1 spsk tørret oregano
  • 2 dl hønsebouillon
  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • 12 lasagneplader

Bechamelsauce

  • 10 g smør
  • 2½ spsk hvedemel
  • ½ liter skummetmælk
  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • fintrevet muskatnødder

Tilbehør

  • 300 g salat
  • 200 g godt brød

Fremgangsmåde:

Hak løg, gulerødder og bladselleri i meget fine tern. Bring flåede tomater, bouillon og tomatkoncentrat i kog sammen med grøntsagerne. Tilsæt kødet og rør rundt til det er smuldret ud. Krydr med oregano, salt og peber. Kog saucen ca. ½ time uden låg.

Smelt smørret til bechamelsaucen i en gryde. Rør melet i. Tilsæt kogende mælk lidt ad gangen under piskning. Kog saucen igennem i ca. 2 min. - under omrøring. Smag til med salt, peber og muskat.

Læg kødsauce, bechamelsauce og lasagneplader lagvist i et smurt lasagnefad eller andet ovnfast fad. Drys med reven ost, rasp og oregano. Bag lasagnen midt i ovnen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,4 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 25 %
Print