Festbrød

Brød behøver ikke altid være ens, så hvorfor ikke flette det som her?!
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Festbrød

Brød behøver ikke altid være ens, så hvorfor ikke flette det som her?!

Opskriften gælder for 10 personer

  • 25 g smør
  • 2 dl grahamsmel (120 g)
  • 6½ dl hvedemel (390 g)
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk sukker
  • 25 g gær
  • 3 dl vand (lillefingervarmt)
  • 1 dl hele solsikkekerner eller 1 dl grofthakkede, fyldte oliven

Pensling

  • sammenpiskede æg eller yoghurt

Pynt

  • sesamfrø, solsikkefrø eller birkes

Fremgangsmåde:

Skær smørret i tynde skiver og kom dem i køkkenmaskinens skål. Tilsæt grahamsmel, 6 dl hvedemel, salt, sukker og gær delt i mindre stykker. Hæld fingervarmt vand over. Ælt dejen på lav hastighed først og øg til mellemhastighed. Kør maskinen i 5 min. Læg et viskestykke over og lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Tiden er afhængig af, hvor varmt der er i køkkenet. Regn med ca. ½ time. Tilsæt solsikkekerner og kør maskinen, så de blander sig med dejen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og del den i 6 stykker. Form stykkerne til runde boller, som derefter rulles ud til stænger på ca. 30 cm. Læg 3 stænger med ca. 5 cm mellemrum på en plade med bagepapir. Læg de resterende 3 stænger tværs over og flet dem sammen, så den enkelte stang skiftevis ligger øverst og nederst. Læg et viskestykke over og lad dejen hæve yderligere ½ time. Pensl brødet med æg eller yoghurt og strø frøene over. Bag brødet nederst i ovnen - til det er smukt gyldent. Lad brødet køle af på en rist.

Har du ingen køkkenmaskine, kan du godt ælte brødet i hånden. Dejen skal æltes kraftigt i min. 10 min.

Bagetid

Sæt temperaturen på 250° og lad ovnen blive varm. Sæt brødet nederst i ovnen, sænk temperaturen til 225° og bag i ca. 15 min.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,1 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 26 %
Print