Figen- og dadelkompot til skimmelost
30 min

Figen- og dadelkompot til skimmelost

Tørret frugt og blåskimmelost er en dejlig kombination. Server med lækre kiks.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Figen- og dadelkompot til skimmelost

Tørret frugt og blåskimmelost er en dejlig kombination. Server med lækre kiks.

Antal portioner

Figen-dadelkompot

  • 100 g tørrede figner
  • 50 g friske dadler uden sten
  • 3 dl vand
  • ½ dl koncentreret hyldeblomstsaft

Pynt

  • friske timianblade

Tilbehør

  • 125 g rugkiks, fx fra Bornholm

Fremgangsmåde:

Figen-dadelkompot

Hak figner og dadler fint og kom dem i en gryde sammen med vand og hyldeblomstsaft. Kog blandingen ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. - rør af og til. Frugten skal være let most og væden næsten væk. Lad kompotten køle lidt af.

Server den lune figen-dadelkompot med ost og rugkiks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,5 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 38 %
Print