Filodejspakker med ørred og æg

Ruller af filodej med røget fyld. Suppler med grøntsager og server dem lune som snack eller frokostret.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Filodejspakker med ørred og æg

Ruller af filodej med røget fyld. Suppler med grøntsager og server dem lune som snack eller frokostret.

Antal portioner
  • 4 æg
  • 175 g røget ørred eller hellefisk
  • 4 plader optøet, frossen filodej
  • 4 spsk hakkede friske dildkviste
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør - smeltet

Dip

Tilbehør

  • 600 g blandede grøntsager, fx sukkerærter og gulerodsstave

Fremgangsmåde:

Kog æggene hårdkogte, ca. 7 min. Pil dem og skær dem i kvarte. Del ørreden i 8 portioner. Del hver plade filodej i 2 firkanter (ca. 23 x 30 cm) og dæk dem med et fugtigt klæde. Tag ét stykke filodej frem ad gangen. Pensl den med smør og fold stykket sammen (ca. 23 x 15 cm). Fordel 2 æggebåde, røget ørred samt dild på pladerne. Drys med limeskal og peber. Pak dejen omkring fyldet og læg pakkerne på sammenføjningen på en plade med bagepapir og pensl dem med resten af smørret. Bag filopakkerne midt i ovnen - til de er gyldne.

Dip

Rør yoghurt sammen med limesaft, salt, peber og sukker. Smag til.

Server de lune filodejspakker sammen med grøntsager i mundrette bidder og dip.

Bagetid

20 - 25 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,1 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 42 %
Print

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

Fadlagret hvidvin gerne på chardonnay-druen fx fra Bourgogne Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til laks